Gespeeld!

Deze voorstellingen hebben in 2022 gespeeld in ons theater. Terugkijken kan bij de sfeerimpressie!

Zaterdag
14 mei 2022
19.30 u.

Luc de Graaf en de Feliciano’s

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 19.00 uur

Ondertussen

Luc de Graaf & de Feliciano’s

Humor en muziek. Dat zijn de ingrediënten in de voorstelling van Luc de Graaf en The Feliciano’s. Luc probeert als cabaretier, tekenaar en schrijver zijn twee jonge kinderen op te voeden, zijn vriendin tevreden te houden en de hond uit te laten. En dat allemaal tussen de soep en de aardappelen door. Dat levert een licht chaotisch leven op waar hij graag en smakelijk over vertelt. En dat doet hij met The Feliciano’s, de vriendenband waarin hij zingt en mondharmonica speelt.

’Ondertussen’ is een voorstelling waarbij je kunt genieten van opgewekte humor en fijne muziek die verrijkt is met sfeerrijke soundscapes en prachtige korte verhalen uit Luc’s twee tot nu toe gepubliceerde boeken ‘Ondertussen’ en ‘Lui maar Voldaan’.

Your image

Sinds kort mag Luc de Graaf zich ook de Stadskunstenaar van Helmond noemen.

The Feliciano’s zijn Philip Sijmens op mandoline en gitaar, Kees IJzermans op contrabas, gitaar en percussie en Pieter Verhappen op banjo, dobro en slide.

Zondag
15 mei 2022
14.30 u.

Roosendaals Toneel

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 14.00 uur

De Gelaarsde Kat

Roosendaals Toneel

De Gelaarsde Kat; wie kent het oude sprookje niet? De vrije bewerking, geschreven door Ad Stofmeel, is hedendaags: waarin de nadruk ligt op fantasie en humor.

Een koning wordt geconfronteerd met enkele vreemde snuiters die tevergeefs naar de hand van zijn dochter dingen: de prinses LAAT zich echter niet uithuwelijken. Vriendschap en oprechtheid spelen een belangrijke rol in de zoektocht van de kat naar een beter leven voor hem en zijn baasje.

Your image

Dinsdag
17 mei 2022
15.00 u.

Matineeorkest Muziekvereniging Roosendaal

Entree: vrij
Welkom vanaf 14.30 uur

Matineeorkest

Muziekvereniging Roosendaal

Het Matineeorkest, onder leiding van Marjolein Roovers, richt zich op jonge senioren en jong muzikaal talent die in de avond moeilijk in de gelegenheid zijn deel te nemen aan een repetitie van Muziekvereniging Roosendaal. Dit betekent dat er op dinsdagmiddag gerepeteerd en opgetreden wordt én dat jong en oud verenigd zijn in dit orkest.

Het samen musiceren van jong en oud, startende musici en ervaren musici, staat centraal. 

De programmering wordt zodanig afgestemd zodat het voor alle partijen leuk en leerzaam is én dat het voor het publiek een muzikaal gevarieerde middag wordt: Welkom!

Zondag
12 juni 2022
11.00 u.

Harmonie St. Caecilia

Entree: vrij
Welkom vanaf 10.30 uur

Jeugd- én Koffieconcert

Harmonie St. Caecilia

Het jeugdconcert staat in het teken van muziek door en voor kinderen en jongeren uit Nispen en omstreken. De jeugdleden van harmonie Nispen laten samen met het harmonieorkest horen wat zij al kunnen.

Tijdens het jeugdconcert worden bekende liedjes gespeeld die leuk zijn voor alle kinderen, jongeren en hun ouders. Na afloop kunt u onder het genot van een bakje koffie nog genieten van muziek van het harmonieorkest.

St. Caecilia

Door het bijwonen van het jeugdconcert zijn al veel kinderen, jongeren en volwassenen begonnen met het maken van muziek. Beslist een aanrader dus!

Dinsdag
21 juni 2022
20.00 u.

Fete de la musique

Gratis toegang
Welkom vanaf 19.30 uur

Fête de la Musique

Alliance Française

Alliance Française tovert het Openluchttheater van de Heerlijckheijd Nispen om tot een Frans dorpsplein voor het jaarlijkse Fête de la Musique. Alweer voor de 22e keer een avond lang Franse chansons om naar te luisteren of om mee te zingen. Iedereen is welkom.

Deze avond treden er verschillende artiesten op waaronder de Bergse chansonnière Laura Sakko met haar mooie vertolkingen van het oeuvre van o.a. Edith Piaf. Ook de Franstalige band Azaré uit Roosendaal geeft acte de présence. Het voorbije decennium hebben zij op bijna alle Franse feesten en manifestaties in de regio wel een keer hun repertoire, variërend van tijdloze meezingers tot onbekende pareltjes van het Franse lied, ten gehore gebracht. Uit Heerle doet Vocaal Ensemble Vivace mee. Andere artiesten komen uit Breda, Tilburg en Essen.

In 1982 werd het Fête de la Musique voor het eerst georganiseerd in Frankrijk. Sinds die tijd is het muziekfeest uitgewaaid naar meer dan 120 landen verspreid over alle continenten. In 2000 was Alliance Française Roosendaal de eerste om in Nederland een Fête de la Musique te organiseren: een avond vol Franse muziek van alle tijden. Sindsdien is dit evenement uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende en druk bezochte Franse avond.

De datum 21 juni is indertijd gekozen vanwege het begin van de zomer. De langste dag. Zomerzonnewende. Een verwijzing naar vruchtbaarheidsfeesten en de Sint-Jansvuren. Naar de midzomerfeesten in de Scandinavische landen waar die dag de zon niet onder gaat.

Zondag
26 juni 2022
14.30 u.

Squander Squat

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 14.00 uur

Ierse middag

Squander Squad

Squander Squad: Vanaf de eerste seconde waant u zich het ene moment in Dublin, in een sfeervolle Ierse pub, met een smaakvolle pint in de hand, het andere moment rondom een kampvuur, meezingend met klassieke folksongs. Het publiek: soms muisstil luisterend, zachtjes meewiegend op het ritme, dan weer uitbundig dansend tot men er bij neervalt. De energie en muzikaliteit die deze band brengt is ongekend, alsof elk optreden hun laatste zou kunnen zijn.

Ze willen graag, overal waar ze komen, een goed feestje bouwen. Brabantse gezelligheid en Ierse folklore gaan, zo blijkt wel, erg goed samen. Eigen werk, met verschillende invloeden zoals folk, country en balkan, naadloos aangevuld met covers van bekende folkbands als Flogging Molly, The Pogues en The Dubliners.

Iers geluk was nog nooit zo dichtbij; en dat in de Heerlijckheijd Nispen; Komt u ook?

Zondag
10 juli 2022
14.30 u.

Jeroen van der Lee

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 14.00 uur

Chez Cirquarant

Jeroen van der Lee - Dutch Juggler

Welkom in dit bijzonder restaurant: De gelukkige gast krijgt in dit 5 sterren etablissement op onnavolgbare wijze een diner geserveerd.

Met de hulp Doe Doe én de vrolijke, iets te diep in het glas kijkende kok én de gepassioneerde masterchef Johan Diekan en óók nog de “Chez Cirqaurant Moulin Rouge Revue” met internationale artiesten van wereldklasse. Alle artiesten gespeeld door 1 acteur in deze vermakelijke, culinaire one-man show van Dutchjuggler Jeroen van der Lee: Komt dat zien!

Jeroen van der Lee

Familievoorstelling: vanaf 4 het meeste plezier

Vrijdag
15 juli 2022
14.00 u.

Jeroen van der Lee

Entree: vrij
Welkom vanaf 13.30 uur

Zangkoor De Pastorie

Samen met het Meanderkoor uit Roosendaal

Het Pastorie koor is nog jong en kijkt met spanning uit naar hun eerste optreden in het Openluchttheater van Nispen. Dit doen zij samen met het Meanderkoor uit Roosendaal. Komt u mee kijken & luisteren?

Onze handen gaan spontaan al klappen om ze hartelijk aan te moedigen, die van u straks ook? Graag tot ziens op vrijdag 15 juli!

Familievoorstelling: vanaf 4 het meeste plezier

Zondag
17 juli 2022
doorlopend 12.00 - 18.00 u.

Exotische markt
Exotische markt

Entree: vrij
Doorlopend van 12.00-18.00 uur

Exotische markt

In en om het openluchttheater

Kleurrijke Kraampjes, een aantal goede doelen, mooie producten, lekker eten, muziek, ambiance vanuit alle windstreken.

Welkom op de markt waar iedereen zich thuis mag voelen!

Your image
Your image

Zaterdag
20 augustus 2022
19.00 u.

Wielercafe

Welkom vanaf 18.30 uur
Entree (incl. welkomstdrankje en 3 tapas) volwassene €12,50 - kinderen (t/m 15 jaar) €7,50

21 Etapas de Nisipa

Wielercomité Nispen

Wielercafé volledig in Spaanse sferen, met o.a. muziek, dans en hapjes: Hasta luego?!

Aanmelden vooraf: https://rondevannispen.nl/inschrijving-21-etapas-de-nisipa/ of volg het wielercomité Nispen op Facebook

21 Etapas de Disipa

Woensdag
7 september 2022
18.30 u. vertrek wandeling, 19.00 u. concert

Landschapscomponist

Toegang is gratis, wel vooraf aanmelden via plattelandscomponist@gmail.com.
 
Tijd: 18.30 u. vertrek wandeling 19.00 u. concert
Bij meer dan 30 bezoekers 2e voorstelling: 19.30 u. vertrek , 20.00 u. concert

Op Pad met de Brabantse Plattelandscomponist

Piet-Jan van Rossum - HAY!

Onder begeleiding van een heemkundegids wandelt u in een kleine groep vanuit het Openluchttheater in Nispen naar een bijzondere plek in de natuur; Piet-Jan van Rossum, de in Fijnaart woonachtige componist, laat zich inspireren door bijzondere buitengebieden en reflecteert in zijn muziek op de complexe relatie tussen mens en dier, stad, land en industrie. Zijn ensemble HAY! speelt vandaag nieuw werk op de fundamenten van kasteel Moerendaal.

Geïnspireerd op de seizoenen schreef Piet-Jan van Rossum vier werken voor en over de Brabantse natuur. Allemand is een klassiek, abstract stuk met barokke invloeden voor HAY! ensemble. Het werk maant tot stilte en nodigt uit tot luisteren.

Your image

Foto: Andreas Terlaak

Let op i.v.m. beperkte ruimte bij Moerendaal is het aantal inschrijvingen beperkt per optreden ca. 30 personen. Toegang is mogelijk enkel op reservering via plattelandscomponist@gmail.com. Vertrek zal zijn vanaf het Openluchttheater, te voet, met gidsen van de Heemkundekring.

Het optreden is gratis toegankelijk - een vrije (contante) bijdrage wordt gewaardeerd, vooraf wel reserveren.

Zaterdag
10 september 2022
20.00 u.

Sooz

Entree: vrij
Welkom vanaf 19.30 uur

Sooz - Finally Back Home

De mannen van de Sooz

De mannen van de Sooz; Eric van Deelen, George Fassaert, Peter van den Broek en Mart Musters representeren respectievelijk Combi Soos, People Relax, Combi Soos en HDC 2000.

Vanavond wordt het: “Finally Back Home”. Kom jij dat mee swingend beleven?

Your image

Om al goed in de sfeer te komen zal om 20.00 uur Popcorn live komen spelen. Deze band uit Bergen op Zoom, bestaande uit Petry Roozen (lead vocals), Steve van Elteren (drums), Arthur Kooijmans (elektrische en akoestische gitaar), Johan van Dalen (bas, backing vocals) en Jimi van der Mijnsbrugge (piano, keyboard, accordeon, backing vocals), kent zijn klassiekers en warmt u op voor een avondje muziek, swingen & ontmoeten!

Zondag
11 september 2022
11.00 u.

Nispen Klassiek

Entree: € 5,-
Welkom vanaf 10.30 u.

Lunchconcert

Nispen Klassiek

Het idee indachtig om de bezoekers van het Open Luchttheater zoveel mogelijk kennis te kunnen laten maken met klassieke muziek in de breedste zin van het woord, biedt Nispen Klassiek op zondag 11 september om 11:00 uur een podium aan het Amsterdam Wind Quintet.

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland, maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen. Hoogtepunten in de geschiedenis van het Amsterdam Wind Quintet waren concerten in het bijzijn van Prinses Beatrix, diverse optredens in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam en liveoptredens voor o.a. het Radio 1 programma Vroege Vogels, Radio 4, Radio West en L1 Radio Limburg.

10-11 en 17-18 september 2022

Your image

Spiegel van de tijd

Nispen Inspireert!

Onder de naam Nispen Inspireert! organiseert Stichting Cultureel Nispen in samenwerking met meerdere Nispense organisaties op 7, 10-11 en 17-18 september een nieuwe editie van dit cultureel evenement. Deze keer met als thema: Spiegel van de tijd.

Lad’sing

Op 18 september om 11 uur zal Lad’sing starten, deze vijfkoppige zanggroep uit Roosendaal is ruim zeven jaar geleden ontstaan uit een vriendengroep die samen bij een koor zongen. Deze Roosendaalse “boyband” bestaat uit: Peter Schellingerhout, Erwin Brouwers, Stephan Verschuur, Hans Brandt en Dion van de Luijtgaarden. Laatstgenoemde is de muzikaal leider van de groep. Lad’sing heeft een breed repertoire aan nummers variërend van jazz, pop, rock en a capella-nummers welke dan vaak meerstemmig worden gebracht. Zingen in het Engels, Frans, Italiaans maar zeker ook in het Nederlands.

Zondag
18 september 2022
15.00 u.

Dick Hageman

Entree: vrije toegang
Markt open van 11 tot 17 uur - Dick Hageman Band 15.00 u.

Dick Hageman Band

Dick Hageman is zanger-gitarist en troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen. Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook engelstalige evergreens. Een prachtige stem, getuigend van een rijk leven. Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had Dick zijn atelier "De Stenen Kus". Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café. Sinds begin jaren '80 verzorgt Dick optredens met zijn band. Met deze muzikanten is in de loop der jaren vooral met veel passie gespeeld.

Zijn Roosendaalse begeleidingsband bestaat uit Kees Luykx (drums), Don Haagh (gitaar) en John Zwetsloot (bas).

De Dick Hageman Band nam in 2005 al een sfeervolle live-cd op ter ere van Dick die 80 jaar werd en bovendien 60 jaar muzikant en 50 jaar pottenbakker was. Met de albums “Ik Heb Kermis Gevierd” (2015) en “Ver In De Vreemde” (2020) kwam hier een indrukwekkend vervolg op.

Het repertoire van Dick Hageman bevat composities van oa. Koos Speenhoff, Annie M.G. Schmidt, Jacques Brel en Cornelis Vreeswijk.

Kunstmarkt afgelast

Vanwege de weersverwachting heeft Nispen Inspireert! moeten besluiten de kunstmarkt met Nederlandse en Vlaamse kunstbeoefenaars af te lassen.

Zondag
16 oktober 2022
14.30 u.

Agge Nebbisj
Agge Nebbisj

Entree: € 5,-
Kassa open vanaf 14.00 u.

Bij onverhoopt minder goed weer zal het volledige theater overkapt zijn.

De Koffer

Agge Nebbisj

in samenwerking met Storm Mol en Volkan Tasdan

Van gipsy tot jazzy

Agge Nebbisj zwerft in het programma ‘de koffer’ langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de Middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladinomuziek. De melodieën waaierden uit naar Midden- en Oost-Europa en naar de Balkan.

Met de vlucht van honderdduizenden Joden uit Europa naar Noord- en Zuid-Amerika staken de melodieën de oceaan over. Ritmes en instrumenten uit de nieuwe culturen werden toegevoegd waardoor weer andere kleuren en sferen ontstonden. In dit programma klinkt klezmermuziek als metafoor voor overleven, maar ook als bewijs dat culturen elkaar kunnen verrijken, versterken en vernieuwen.

Klezmerband Agge Nebbisj bestaat al meer dan twintig jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmerstijlen; van jazzy tot gipsy, van tango tot ladino.

Het zal een bijzondere theatermiddag worden gecombineerd met Spoken Word.

Zoals een kunstschilder verf gebruikt om een werk te creëren, zo gebruikt een spoken word artiest woorden om op een eigentijdse, al dan niet maatschappijkritische of filosofische, wijze de luisteraar mee te nemen in zijn of haar beleving of kijk op de wereld.

Storm Mol, een jong getalenteerde dichter uit Halsteren en deelnemer aan “Beeldspraak”, zal net als Volkan Tasdan voordragen uit eigen werk én ter plekke reflecteren op de voorstelling van Agge Nebbish.

Zaterdag
10 december 2022
20.00 u.

Open air bioscoop

Entree: €5 (geen PIN aanwezig)
In verband met de verwachte weersomstandigheden is deze voorstelling in de kerk
Kassa open 19.30 uur - Aanvang film 20.00 u.

Openair bioscoop

In samenwerking met Filmhuis Cinema Paradiso zal op deze avond, in de openlucht, de Deense film 'Druk' vertoond worden.

Regie: Thomas Vinterberg
Cast: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Maria Bonnevie, Lars Ranthe e.a.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt.

Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega's aan een experiment waarbij zij de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. 

Hoe hen dit vergaat kunt u zelf komen zien in de kerk van Nispen op zaterdag 10 december. Zorg zelf voor warme kleding, dan zorgen wij voor de aanwezigheid van warme drankjes (met of zonder alcohol) aan de bar en dan zou dat zomaar een recept kunnen zijn voor een geslaagde avond!

'Vinterberg viert niet de drank, maar het leven. Ontnuchterend eerlijk.' - De standaard
'Een voortreffelijke Mads Mikkelsen' - VPRO Cinema
'Un film tendre et drôle.' - Le Monde

Zondag
11 december 2022
15.30 u.

Klokkenluider

Entree: €5 (geen PIN aanwezig)
In verband met de verwachte weersomstandigheden is deze voorstelling in de kerk
Kassa open 15.00 uur - Aanvang voorstelling 15.30 u.

De Klokkenluider van de Notre Dame

“Niets is wat het lijkt: schoonheid zit ook van binnen”

Your image

Een grappige, eigenwijze bewerking van een klassiek boek met poppen en een danseres. Ila van der Pouw is de klokkenluider. Haar medespelers? Een danseres en zoals altijd, haar prachtige poppen. Ila neemt je mee in de wereld van de klokkenluider en dat het magisch wordt kun je rustig aan haar overlaten.  

Your image