Nispen Klassiek legt de loper voor het koper

Let op: tijdstip aanvang is gewijzigd van 14.30 uur naar 11 uur

Zondag 5 september om 11:00 uur staat de vierde editie van Nispen Klassiek op de agenda. Na orgel, gitaar, en kamerorkest is nu de beurt aan het koper. Vanwege het tijdstip valt dit gebeuren onder de noemer “lunchconcert”: voor een broodje wordt gezorgd.

De praktische invulling van het programma heeft een hoog Belgisch gehalte. Voor de pauze is het de beurt aan Cyprium V. Cyprium is de Latijnse benaming voor het element koper, V staat voor vijf.

Cyprium V kun je in dit verband lezen als Koper Quintet.

Cyprium V bestaat uit vijf zeer getalenteerde en gepassioneerde koperblazers. De lage kopersectie van dit ensemble, Jan De Maeseneer en Wim Lauryssen, zijn beiden als solist verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht. Jeroen Bavin, Robby Boone en Tinne Dehertefelt, zijn leerkracht koper en zijn, net als Jan en Wim, veelgevraagde freelance muzikanten in de Belgische orkesten.

Omdat Cyprium V telkens op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen, bundelen de muzikanten hun krachtige eigenheid en creativiteit, en creëren ze een eigentijds en buitengewoon ensemble. Hun flexibiliteit bracht hen op bijzondere locaties waar ze met hun gevarieerde en toegankelijke programma’s het publiek telkens hebben weten te bekoren. Deze goedlachse muzikanten staan voor een muzikale ervaring waar het publiek kan genieten van talrijke emoties en prachtige klankkleuren.

Zij brengen op 5 september een gevarieerd programma. Voor de pauze een selectie van goed in het gehoor liggende klassieke werken als de Dardanus Suite van J.P.Rameau, Aria uit Queen of the night van Mozart en Dance Macabre van Saint Saens.

 

Na de pauze is het de beurt aan Hans Aernouts en twee zeer talentvolle leerlingen, Jan van de Watering trombone en Guy van Gils trompet. Hans is naast trombonist en dirigent ook docent aan Muzarto, de Essense muziekacademie. Met zijn leerlingen, speelt hij een aantal zowel klassieke als improvisatie duetten.

Tot slot tekent Cyprium V met een lichter programma, waarin onder andere Once upon a time in the west en Beat it, voor de afsluiting.

 

Het belooft kortom een mooie muzikale ochtend te worden in het Nispense Openluchttheater. Het is raadzaam om op voorhand uw plaats te reserveren. Dat kan met een mailtje naar reserveringen@olt.nl, Een kaartje kost € 5,00. Wees er snel bij, vooralsnog zijn vanwege de corona maatregelen de plaatsen beperkt.

 

Zondag 5 september 2021
Entree: 5,- graag contant en gepast betalen
Aanvang 11 uur
Toegang vanaf 10:30 uur
Reservering verplicht via reserveer@oltn.nl