Good Old Happy Days

Back to the…..Good Old Times.

Stap terug in het verleden met gezellige live muziek van Ivy Linn & the Lefthand Gamblers en Jump Jive & Joy.
De oldtimer rit die gepland was komt te vervallen, er zouden anders teveel mensen in en om het openluchttheater op de been zijn.

But the show must Go on: dus de muziek mag en zal klinken!

Op deze dag organiseren we een “good old happy day”: een gezellige middag met live muziek uit de 40-50-er jaren.

Zondag 12 juli 2020 UITVERKOCHT!
Entree: €5,- graag contant en gepast betalen
Aanvang 14:00 uur
Toegang vanaf 13:30 uur
Reservering verplicht via reserveer@oltn.nl

Jump Jive & Joy: twee muziekstijlen, gekoppeld aan plezier. 3 J’s, maar dan anders.

Een dynamisch kwintet dat Neoswing, oude Rhythm ’n Blues, Lindy Hop, Rockabilly en Jump Blues het volgende decennium in gaat blazen.

Het repertoire is breed en aanstekelijk. De oorsprong gaat soms terug naar de jaren veertig en bevat hoogtepunten uit het repertoire van Slim Slam, Jimmy Witherspoon, Floyd Dixon tot Louis Prima.

Oude parels in een soort swing revival.

 

 

Ivy Linn and the Left Hand Gamblers

Energieke dansbare zwoele Nightclub Fifties Rockabilly Swing

De muziek van Ivy Linn and the Left Hand Gamblers is het best te omschrijven als Nightclub Fifties Rockabilly Swing. Fifties and sixties nummers vertaald naar deze tijd. Door de retro uitstraling van de band op het podium waant het publiek zich in een vijftigerjaren nachtclub of een naoorlogse Brabantse kroeg waar men nog kon drinken, dansen en flirten in het flauwe schijnsel van kaarslicht en de rook van sigaretten. Een intieme ervaring maar ook een energieke podiumact. De band is geïnspireerd door vocalisten uit de fifties en sixties als Billie Holiday, Ruth Brown, Ella Fitzgerald, Della Reese en Big Mama Thornton maar ook hedendaagse zangeressen als Beth Hart en Imelda May.

Een optreden van Ivy Linn and the Left Hand Gamblers is een onbevangen avond waar verlangen naar de muzikale hoogtepunten uit de fifties en sixties waarheid wordt.

 

Zangeres Ymke Moerlands (20-12-1981) zingt en acteert sinds haar kindertijd en begon haar zangcarrière als achtergrondzangeres in de band van Mark Moerlands. Zij volgde onder andere bluesworkshops in Frankrijk en zong in diverse bands.

Gitarist Rinus Ribbens (Leftbender) (10-12-1958) speelde met de band Freaky Fritz onder andere in Poptempel Paradiso, volgde masterclasses bij Robben Ford en speelde in diverse bluesbands en combo’s.

Drummer Robert Konings (19-5-1970) volgde al jong muzieklessen, speelt naast drums ook percussie. Hij speelde onder andere in een Big band, orkest en in diverse combo’s.

Bassist Ruud van Oers (04-10-1966) Speelde ooit vooral blaasinstrumenten maar is 15 jaar geleden overgestapt naar zijn ultieme droominstrument , de bas. Van bluegrass tot salsa, van blues tot folk, diverse stijlen zijn de revue gepasseerd.