Exotische Theatermiddag

Met niemand minder dan Agge Nebbisj, Caramelos en het Wereldmuziekduo kan u gaan genieten van heerlijke klanken van over de hele wereld.

Deze middag staat in het teken van muziek uit alle windrichtingen.

Klezmerband Agge Nebbisj bestaat al ruim twintig jaar en heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie klinken verschillende klezmerstijlen: van jazzy tot gipsy, van tango tot ladino. De band speelt in synagogen en kleine theaters, op feesten en festivals.

Agge Nebbisj zwerft langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de Middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladino muziek. De melodieën waaierden in de loop der eeuwen uit naar Midden- en Oost-Europa, naar de Balkan en naar Noord- en Zuid-Amerika waardoor telkens weer nieuwe kleuren en sferen ontstonden.

De muzikanten van Agge Nebbisj zijn: Monique Elzakker (zang), Jack Paluch (zang, klarinet, sopraansax), Lydi Groenewegen (viool, zang, altsax), Adrie van de Eijnden (accordeon), Rob de Zwart (gitaar, mandoline en banjo), Koert Dekker (contrabas, bastuba) en Henri van den Berg – percussie
www.aggenebbisj.com

Brancka is een selfmade musician.

Na de toneelschool te hebben afgerond heeft ze zich op het zingen toegelegd.
Bekoord door het rijke palet aan ritmes en sierlijke melodieën zingt Brancka Braziliaanse muziek.
Geïnspireerd door legendarische zangers als Elis Regina, Gal Costa en João Gilberto brengt zij klassieke samba’s en bossa nova’s van grootheden als Tom Jobim, Djavan en João Bosco. Deze krijgen door Brancka’s gevoelige stem en persoonlijke interpretatie een verrassend eigen karakter.
Zij heeft lessen gevolgd in Rio de Janeiro bij Fatima Guedes en Clarisse Grova en in Amsterdam was zij jarenlang in de leer bij pianiste Ferial Karamat Ali, met wie ze ook in verschillende formaties heeft opgetreden.
`
In Nispen zal Brancka de zomerse en swingende nummers van de Braziliaanse muziek op zoeken en zal ze begeleid worden door: Daniel de Moraes (Uruguay) op gitaar en Ferial Karamat Ali (Suriname) op bas.

Wereldmuziekduo
Het Wereldmuziek Duo zorgt altijd voor een groot feest. Ze spelen Italiaans, Spaans, Iers, Russisch, Klezmer, Tango, Latin. Boek dit gezellige duo nu, op ShowBird!
Het Wereldmuziek Duo is met Robin El-Hage op Accordeon en Gustavo Cabrera op viool een veelgevraagd duo.
Hun repertoire is zeer uitgebreid van romantisch en rustig tot eufoor en dansbaar. Qua stijl varieert het van wereldmuziek zoals italiaans, iers, tango, jazz, tot aan pop liedjes. Met het uren tellende uit het hoofd gespeelde repertoire verveeld dit duo nooit en heeft het publiek altijd momenten van herkenning.

Laat u meevoeren naar verre streken……

Zondag 18 juli 2021
Entree: €5,- graag contant en gepast betalen
Aanvang 14:30 uur
Toegang vanaf 14:00 uur
Reservering verplicht via reserveer@oltn.nl