Agge Nebbisj speelt de voorstelling de Koffer

Spoken Word artiesten maken de avond compleet.

De koffer symboliseert het gedwongen vertrek waartoe iedere Joodse familie door de eeuwen heen vanwege vervolging en discriminatie werd gedwongen. Maar het symboliseert ook de rijkheid van de Joodse muziek in Europa, die vanaf de Middeleeuwen tot nu werd verweven met muziek uit andere culturen en windstreken.

Klezmer werd oorspronkelijk door de Jiddisch sprekende joden in Midden – en Oost Europa gespeeld. De muzikanten speelden vooral op huwelijksfeesten en tijdens andere feestelijke gebeurtenissen. Klezmermuziek is naast de muziek uit de Balkan, Rusland, Oekraïne ook sterk beïnvloed door oriëntaalse en zigeunermuziek. Vanaf 1900 werd de muziek beïnvloed met het rijke repertoire uit het bloeiende Jiddisch theaterleven van de jaren dertig en de jazzmuziek.

Agge Nebbisj heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie biedt dit Agge Nebbisj de mogelijkheid om diverse klezmerstijlen te spelen. Sinds januari 2017 speelt Agge Nebbisj met een deels nieuwe bezetting, maar nog steeds met dezelfde passie.

Bij onverhoopt slecht weer (en in November is de kans groot) zal het volledige openluchttheater overkapt zijn, neem echter gerust een fleece dekentje mee voor extra warmte!

Zondag 21 november 2020
Entree: €5,- graag contant en gepast betalen
Aanvang 20:30 uur
Toegang vanaf 20:00 uur
Reservering verplicht via reserveer@oltn